SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enhörna Idrottsförening
Fotboll

Enhörna IF
2 - 0
IFK Nyköping
Enhörna IF2 - 0IFK Nyköping

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 19:30
Plats:Friluftsgården D-plan KG
Tävling:
Matchnummer: 160201025
Samling:18:30
Publikfest i högsommarvärmen när Enhörna tog tre poäng!!
2024-05-20 08:40
The Unicorn - Lea Shahho

Tuff uppgift väntade Enhörnas damer på Friluftsgården.

Ett möte med ett formstarkt IFK Nyköping som vi vet har utvecklats till en toppkandidat i serien med snabbt och tekniskt spel. Det gjorde att vi var alerta redan från start och låg tätt i markeringarna. Enhörna skapar första chansen redan i minut tre då en fin boll hamnar hos Cassi som spelar in till Lydde, som i sin tur hoppar över bollen och släpper den till Tindra som drar på med vänsterdojjan. IFK´s duktiga målvakt gör en fin räddning då hon ligger raklång i luften. Det är mycket kamp på mitten där Vendela visar muskler och vinner många närkamper. När IFK ställer om går det fort men vår backlinje är vaken och släpper ingen förbi sig, en farlig stickare får Sofia snabbt ge sig ut och rensa undan, annars så var det stängt.

När drygt halva första akten gått så trycker Frida iväg en fin långboll som Tindra når före både försvarare och utrusande målvakt, behärskat slår hon bollen i tomt mål från långt avstånd.

Vi fortsätter att trumma på och när Cassi drar en kanon i ribbans underkant trodde vi nog att ledningen skulle utökas men bollen studsar ut någon centimeter på fel sida mållinjen. Målet kommer lite senare när först Vendela bryter sig in i straffområdet och blir ordentligt kapad, domaren pekar på punkten. Frida stegar fram och lägger en välplacerad straff men målvakten hinner ner och räddar bollen, returen plockar Cassi upp och lägger den tillbaka till Frida som kan till slut få nätkänning. 2- 0 till den stora hemmapublikens jubel.

 

Andra halvlek blir allt mer kamp och fysiskt spel där vi står upp väldigt bra, vi skapar flera farliga lägen men målen uteblir. IFK får fram några halvfarliga hörnor men vi rensar och håller rent framför mål. Vi gör några byten där Lea, Ida och Tyra kommer in och gör bra insatser när vi stänger ner matchen och kan inkassera tre riktigt sköna poäng.

 

Härlig laginsats där försvarsspelet var klockrent och där vi går ut och följer vår matchplan fullt ut. Kvällens "The Unicorn" delades ut av legenden Johanna "Lilla My" Bodin till Lea för ett mycket bra inhopp med energi och fantastiskt närkampsspel.

 

Vi tackar IFK, den mycket bra domartrion och den stora publiken som var på plats och hejade på båda lagen. Vår nästa utmaning blir DM-semi på onsdag 22 maj kl.19.30 då vi hälsar IK Tun välkomna till Friluftsgården. Alla är varmt välkomna och stötta tjejerna i jakten på en finalplats.

 

#viärenhörna


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 26/5 11:00
1 - 2  
Ons 22/5 19:30
4 - 1  
Fre 17/5 19:30
2 - 0  
Fre 10/5 19:00
1 - 3  
Sön 5/5 13:00
2 - 2  
Sön 5/5 13:00
2 - 2  
 
 
Facebook
Instagram
Stötta föreningen