SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enhörna Idrottsförening
Fotboll

Hällbybrunns IF
1 - 3
Enhörna IF
Hällbybrunns IF1 - 3Enhörna IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 maj, 19:00
Plats:Skogsvallen
Tävling:
Matchnummer: 160201019
Samling:18:00
Gräspremiär och tre poäng
2024-05-16 10:59

Stabil insats mot ett bra Hällbybrunn gav tre poäng

Det alltid tuff och jämna matcher mot Hällbybrunn och vi var inriktade på att ge järnet i 90 minuter på Skogsvallens gräsplan.

Underlaget var väl inte optimalt men som den gamla klyschan säger, "det är lika för båda lagen".

 

Hemmalaget sätter hög press i matchens inledning men Enhörnas försvar spelar med stor pondus och spelar sig ur de flesta situationerna. Vi kommer i flera farliga spelvändningar och närmast kommer vi när Cassi sliter sig loss men målvakten gör en bra räddning på avslutet. 

Hällby nickar bollen i mål på ett inlägg men flaggas av för offside i mitten av första halvlek. 

I minut 35 så väggar sig Tindra och Janne igenom försvaret och Tindra plockar fram stora kanonen och sätter bollen stenhårt i bortre krysset, mycket vackert och välförtjänt då vi tar över spelet allt mer. När klockan tickar ner mot halvtidsvila så blir det åter ett väggspel, denna gång mellan Vendela och Cassi, där Cassi får ett friläge hon förvaltar på bästa sätt.

Vi går till halvtidsvila med 2-0 och det är mungiporna uppåt på spelare och ledare.

 

Hällby gör några byten och lyfter upp mer folk i anfall men redan i minut 56 så utökar vi ledningen till 3-0 då Eve slår en fin boll på yta till Cassi som i sin tur hittar in till Therese med en perfekt boll. Therese vinner kampen mot sin försvarare och kan kriga in bollen i nät.

Resten av matchen präglas av kamp på plan där vi känns väldigt starka och vi skapar flertalet vassa chanser på kontringar. Hällby kommer igenom några gånger och Sofia får verkligen sträcka ut för att freda målet. Det dröjer till minut 90 då hemmalaget spräcker nollan efter ett avslut i bortre burgaveln.

 

Vinst med 3-1 och tre mycket sköna poäng som vi tar med oss hem till Friluftsgården. Kul att se Ida Larsson göra comeback efter drygt 18 månaders skadefrånvaro och även unga Lea Shahho (-09) som gör en stabil insats på sin ytterback.

Tindra Mangs får kvällens "the Unicorn" för ett fantastiskt snyggt mål och otroligt många löpmeter både i offensiven och defensiven.

 

Vi tackar Hällby, domarna och publiken för en god match. Tack till alla enhörningar som åker med oss runt om i Sörmland för att stötta gänget!!

 

Nu väntar en tuff uppgift då vi hälsar IFK Nyköping välkomna till Enhörna på fredag, matchstart kl.19.30 på vår A-plan. Hoppas vi syns där, prognosen säger sol och 20 grader!!

 

#viärenhörna


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 26/5 11:00
1 - 2  
Ons 22/5 19:30
4 - 1  
Fre 17/5 19:30
2 - 0  
Fre 10/5 19:00
1 - 3  
Sön 5/5 13:00
2 - 2  
Sön 5/5 13:00
2 - 2  
 
 
Facebook
Instagram
Stötta föreningen