SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enhörna Idrottsförening
Fotboll

New Mill FC
0 - 1
Enhörna IF
New Mill FC0 - 1Enhörna IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 11 juni, 20:00
Plats:Nykvarns IP 1
Tävling:
Matchnummer: 160201037
Samling:19:00
Tufft och tätt derby i Nykvarn
2024-06-12 10:46

Sköna tre poäng i derbyt mot New Mill där spelet inte riktigt klickade

Ett passningssäkert New Mill gav våra Enhörningar en tuff match på Nykvarns IP inför en storpublik från båda lägren.

Kul att intresset för damfotbollen är stor i både Enhörna och Nykvarn och att publiken hittar dit.

 

Matchen inleds med ett ställningskrig där inget av lagen riktigt tar tag i taktpinnen. Det dröjer till minut 17 då Cassi trampar runt sin försvarare och serverar Tindra en kalasmacka som hon förvaltar på bästa sätt när hon trycker upp bollen i nättaket. Nu tar vi över spelet mer och mer, vi skapar många hörnor som tyvärr hemmalagets rutinerade kapten tar undan de flesta gångerna. Nea är nära att forcera in ett mål efter en av hörnorna men annars så blev de resultatlösa.

Närmast en utökning av ledningen är Lovisa som prickar ribban med ett distansskott.

I slutet av halvleken bjuder vi in New Mill då vi inte visar oss tillräckligt för varandra i uppspelsfasen och hemmalaget skapar några halvchanser som Sofia plockar upp.

 

I andra halvlek gör vi några byten och Janne kommer in med fränt närkampsspel och massor med slit vilket gör att vi kan behålla bollen på hemmalagets planhalva. New Mill får en farlig frispark som rensas undan innan den skulle rulla över linjen, men annars är det Enhörna som står för målchanserna .......och missarna. Vi skapar flera solklara målchanser men bränner tyvärr lika många. Frilägen, ribbträff och många fina räddningar av New Mills duktiga målis gör att matchen slutar med uddamålsvinst för Enhörna. 

Dock ska sägas att hemmalaget får ett friläge i slutminuterna som går en bit utanför när Sofia kliver långt ut och stör avslutet, där var det nära...

 

Skönt med tre poäng och kvällens Unicorn går till Janne som var grymt alert när hon kom in i andra halvlek. Kul med Molly som gör "debut" och visade upp härlig teknik och driv med bollen.

 

Vi tackar New Mill och en mycket bra domartrio för en god match och hälsar er välkomna till Friluftsgården för returmöte 1 juli. Stort tack även till den stora publiken som fick se ett tufft och tätt derby.

 

Nästa utmaning är Skogstorp på Friluftsgården, söndag 16 juni kl.13.00. Ni är alla varmt välkomna att stötta tjejerna till nya framgångar!!

 

#viärenhörna

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 29/6 13:00
2 - 2  
Mån 24/6 19:00
0 - 3  
Sön 16/6 13:00
3 - 0  
Tis 11/6 20:00
0 - 1  
Lör 1/6 11:00
3 - 0  
Sön 26/5 11:00
1 - 2  
 
 
Facebook
Instagram
Stötta föreningen